SAND - Iver 570 570 570 blå e9c849

SAND - Iver 570 570 570 blå e9c849
 1. Starte og drive bedrift
 2. Arbeidsforhold
 3. Esprit WIDE LEG - Bukse - ice,
 4. Blå Seven MINI BABY - Kjole - rosa,
 5. Sykefravær og sykepenger

SAND - Iver 570 570 570 blå e9c849

Som arbeidsgiver har du ansvar for å følge opp sykmeldte og forebygge sykefravær. Når arbeidstaker blir syk har både arbeidstaker og du som arbeidsgiver et ansvar.

Lemon Beret Sweatshirt - dark grå melange,

Sist oppdatert 08.11.2018

Guess LOGO TEE - T-shirts med print - true hvit,


OVS Bikini - rosa/hvit,

Arbeidstaker må varsle arbeidsgiver så snart som mulig ved sykefravær. Du kan ikke kreve å få vite årsaken til sykefraværet. Plikten til å betale sykepenger begynner den dagen du har fått beskjed om fraværet, med mindre arbeidstaker har vært forhindret fra å melde fra.\

William Baxter - Lodge Trousers Antracit,

NAV om ulike former for sykmelding

New Look 915 Generation JEAN - Jeans Skinny Fit - light blå,

Som arbeidsgiver må du betale sykepenger i et tidsrom på opptil 16 kalenderdager (arbeidsgiverperioden). Alle dager telles med, ikke bare dager arbeidstakeren skulle vært på jobb. Arbeidsgiverperioden regnes fra og med første hele sykefraværsdag. Arbeidstakeren må ha jobbet hos deg i minst fire uker for å ha rett til sykepenger.

Kaffe TILLY BLOUSE - Tunika - bright rose,

Dersom en ansatt blir syk på nytt når det har gått mindre enn 16 kalenderdager siden forrige sykefravær, skal dette regnes med i samme arbeidsgiverperiode. Hvis det har gått mer enn 16 kalenderdager siden arbeidstaker kom tilbake i jobb, vil du ha plikt til å betale sykepenger for en ny arbeidsgiverperiode ved nytt fravær.

Cosabella PRET - Underbukse - rose dawn/passion,

Hvis det er bestemt i arbeidsavtale eller tariffavtale at arbeidsgiver skal betale full lønn under sykdom, løper vanlige lønnsutbetalinger under sykefravær. Som arbeidsgiver kan du imidlertid kreve sykepengene refundert fra NAV. Du vil ikke få refusjon for utbetalinger som overstiger 6 G (folketrygdens grunnbeløp).

JOHA - BALACLAVA I ULL OG BAMBUS ROSA,

NAV - grunnbeløpet (G) i folketrygden

NAV om sykepenger til arbeidstaker

edc by Esprit SKINNY - Bukse - off hvit,

Folketrygdloven om generelle regler for rett til sykepenger

J.CREW ELSA BUTTERY - Shorts - neon flame,

Egenmelding innebærer at en ansatt melder fra om arbeidsuførhet på grunn av sykdom eller skade, uten å legge frem legeerklæring. For å kunne benytte egenmelding må arbeidstakeren ha arbeidet hos deg i minst to måneder. Ved fravær ut over tre kalenderdager (helgedager telles med) skal arbeidstaker normalt levere sykmelding. Hvis arbeidstakeren blir syk igjen og leverer ny egenmelding før det har gått 16 kalenderdager, løper samme arbeidsgiverperiode videre. Du kan bestemme at retten til å bruke egenmelding skal være begrenset til fire ganger i løpet av en 12-månedersperiode. Det er her uten betydning om fraværet er en, to eller tre dager.

Agatha Ruiz de la Prada BUTTERFLY - Støvletter - morado y lila,

NAV om egenmelding

Joha SIDE CLOSING BABY - Body - light blå,

Folketrygdloven om egenmelding

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år. Ved mistanke om at fraværet ikke skyldes sykdom kan du frata arbeidstaker retten til å benytte egenmelding.

Tommy Hilfiger HARLOW - Joggesko - steel grå,GANT - O1. Graphic SS T-shirt Eggshell,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

SAND - Iver 570 570 570 blå e9c849SAND - Iver 570 570 570 blå e9c849

Vingino SINGLET KAMIE - Undertrøye - army Grønn,

Som arbeidsgiver kan du frata en arbeidstaker retten til å få sykepenger på grunnlag av egenmelding dersom han/hun i løpet av 12 måneder har hatt minst fire fravær uten å legge frem legeerklæring, eller du som arbeidsgiver har rimelig grunn til å anta at fraværet ikke skyldes sykdom. Før du fratar arbeidstaker denne retten skal han/hun gis anledning til å uttale seg. En beslutning om å frata arbeidstaker retten til å bruke egenmelding skal vurderes på nytt etter seks måneder.

Envii ENGUM - Jumpsuit - blå,

Folketrygdloven om tap av retten til å benytte egenmelding

Molo MARA - Sweatshirt - sjokolade,

NAV - rundskriv om tap av retten til å benytte egenmelding

LEGO Wear NINJAGO - Hoodie - Grønn,

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år.

Polo Ralph Lauren 3-IN-1 - Vinterjakke - french blå,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

Emporio Armani Strikkegenser - nero,

Sykmelding kan utstedes av lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Det finnes ulike former for sykmelding. Ved gradert sykmelding (kan ikke være lavere enn 20 prosent) kan kontakten med arbeidsplassen opprettholdes samtidig som du drar nytte av restarbeidsevnen. Tidsrom med graderte sykepenger medregnes i den totale sykepengeperiodens lengde.

Banana Republic FLUFFY CREW - Strikkegenser - light grå heather,

Avventende sykmelding er en beskjed til arbeidsgiver om at sykmelding kan unngås dersom arbeidet tilrettelegges. Hvis tilrettelegging ikke er mulig og den ansatte blir helt borte fra jobben, endrer legen den avventende sykmeldingen til en ordinær sykmelding. Sykmeldingen gjelder da fra startdato for avventende sykmelding.

Viking LILLESAND - Gummistøvler - blå/orange,

Alle sykmeldte arbeidstakere kan motta og sende sykmeldingen og søknad om sykepenger elektronisk til arbeidsgiveren sin. Etter sykmelding får arbeidstakeren et varsel på SMS eller e-post med oppfordring om å logge seg inn på nav.no. Her kan han/hun se sykmeldingen og sende den til deg. Du vil motta sykmeldingen i innboksen i Altinn. Samtidig kan du som arbeidsgiver sende NAV informasjon om hvem som er nærmeste leder med personalansvar for den sykmeldte. Da får lederen tilgang til en egen side med oversikt over sykmeldingene og informasjon om oppfølgingen.

Bisgaard SHOE WITH LACES - Joggesko - blush,

NAV om digital sykmelding - informasjon til arbeidsgivere

NAV om digital sykmelding

Desigual DUNA - Maxikjole - gul,

NAV om tilganger i Altinn

NAV - slik følger du opp sykmeldte

Skechers E-PRO - Høye joggesko - pearl hvit,

Friboo GIRLS DO IT BETTER HOODY - Hoodie - rosa,

En sykemelding på papir inneholder opptil fire deler (A, B, C og D). Legen (eventuelt kiropraktor eller manuellterapeut) sender del A av sykmeldingen til NAV. Del B er den sykmeldtes kopi. Den sykmeldte skal sende del C til arbeidsgiver samme dag. Ved fravær i inntil 16 dager skal arbeidsgiver også motta del D, hvor arbeidstaker har fylt ut krav om sykepenger i arbeidsgiverperioden. Ved fravær utover 16 dager skal den sykmeldte sende del D direkte til NAV, med mindre det er avtalt at arbeidsgiver forskutterer sykepenger etter arbeidsgiverperioden. I så fall skal arbeidsgiver motta del D.

MOSCHINO T-shirts med print - bianco ottico,

Sykepenger skal kompensere for bortfall av arbeidsinntekt under sykdom eller skade. Sykepengegrunnlaget er inntekten sykepengene skal regnes ut etter. Sykepengegrunnlaget fastsettes etter en beregnet månedsinntekt for en bestemt periode (normalt de tre siste kalendermånedene før sykefraværet). Lønnsinntekt og andre godtgjørelser som er et resultat av arbeidstakerens arbeidsinnsats tas med. Det samme gjelder tillegg for ubekvem arbeidstid og ulempetillegg for spesielle arbeidsforhold. Derimot ikke særgodtgjørelser som bilgodtgjørelse.

GAP ARCH - Joggebukse - blå galaxy,

Det beregnes ikke sykepenger for årsinntekt som overstiger seks ganger grunnbeløpet i folketrygden.

Joha BABY - Jumpsuit - blå melange,

Arbeidstakere med en årsinntekt lavere enn ½ G (for tiden 48441 kroner/år) har ikke rett til sykepenger fra NAV. Beregningen du legger til grunn for å betale ut sykepenger fra bedriften er den samme som du melder inn på inntektsopplysningsskjemaet til NAV. Når NAV skal ta over ansvaret kan flere forhold bli tatt i betraktning. For nyansatte kan det for eksempel være aktuelt å ta hensyn til tidligere inntekter.

TOM TAILOR T-shirts med print - sachet rosa/rose,

En arbeidsgiver som betaler ut lønn/sykepenger utover arbeidsgiverperioden på 16 dager, kan kreve refusjon fra NAV. NAV refunderer ikke lønn over 6 G (grunnbeløpet). Eventuelt pålegg om forskuttering av sykepenger må være avtalt i arbeids- eller tariffavtale.

Staccato Hoodie - tomato,

Hvis du ikke forskutterer sykepenger ut over arbeidsgiverperioden, betales disse ytelsene direkte fra NAV til arbeidstakeren. Ytelsene beregnes på samme måte som sykepenger. NAV refunderer feriepenger for inntil 48 sykmeldingsdager. Hvis du har betalt sykepenger ut over arbeidsgiverperioden må du søke om refusjon innen tre måneder for ikke å miste retten til refusjon.

Northern Playground ZipLongs Wool 3/4 - Longs - Blå,Columbia ALPINE FREE FALL - Skijakke - rosa,

 • Blå skjorte
 • Slim fit
 • Blomstret
 • Cut away-krage
 • Mansjetter med to knapper
 • 100% bomull
 • 60º maskinvask

Blå skjorte fra SAND med et blomstrete mønster i rosa nyanser. Skjorten har smal passform og cut away-krage med kragepinner. Mansjettene har to knapper, og nederkanten er avrundet. Knappene er hvite og stoffet er i en sval kvalitet.

Lemon Beret SMALL GIRLS - T-shirts med print - medieval blå,

Før NAV kan ta over sykepengeansvaret og betale sykepenger til arbeidsgiver eller direkte til den sykmeldte må arbeidsgiver sende inn skjemaet om inntektsopplysninger til NAV.

Penfield - Casseus Grå,

NAV - skjema inntektsopplysninger for arbeidstaker

GAP RUFFLE - Strikkegenser - blå uniform,

Som arbeidsgiver kan du forsikre deg gjenom NAV mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden (arbeidsgiverperioden er normalt de første 16 sykedagene). Det er et vilkår at de samlede lønnsutbetalingene i foregående år ikke var høyere enn 40 G (grunnbeløpet).

Giesswein TÜRNBERG - Tøfler - schiefer,

For å søke om dette fyller du ut skjemaet "Forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter".

Blå Seven Bluser - weiß,

NAV - frivillig forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter

mothercare NOVELTY - Hettejakke - grå,

I enkelte tilfeller får bedriften refusjon (men må forskuttere sykepengene) også for fravær innenfor de første 16 dagene:

Lacoste - Original Polo Piké AE0 Beige,

 • Hvis NAV har innvilget fritak fordi arbeidstakeren har en langvarig eller kronisk sykdom 
 • Hvis arbeidstakeren er sykmeldt på grunn av en svangerskapsrelatert sykdom og NAV har innvilget fritak for arbeidsgiverperioden 
 • Name it NKFRAZIA - Cardigan - rose cloud,
 • Etter tre fraværsdager i små bedrifter samlede lønnsutbetalinger forrige år ikke høyere enn 40 G som har forsikret seg mot sykepengeansvaret i arbeidsgiverperioden
 • Shiwi CROPTOP SEASHELL - Bikini - almond rosa,


Arbeidsgiver har ikke sykepengeansvar når det er mindre enn fire uker siden arbeidsforholdet startet.

Lemon Beret SMALL BOYS - T-shirts med print - medieval blå,

NAV svarer på spørsmål om sykmelding, refusjon av sykepenger og oppfølging av sykmeldte.

NAVs Arbeidsgivertelefon

ASICS JOLT 2 - Nøytrale løpesko - indigo blå/nova orange,Zalando Essentials Kids Kjole - peacoat/hvit,

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

SAND - Iver 570 570 570 blå e9c849

Geox NEW BALU GIRL - Babysko - dark rosa,InWear Faylinn O T-shirt - Rød,

Home