Studio Total - Malcom Oxford Shirt Blå Blå Blå 77b8ae

Studio Total - Malcom Oxford Shirt Blå Blå Blå 77b8ae
 1. Starte og drive bedrift
 2. Arbeidsforhold
 3. Just Junkies - Mike Short Super Blå Holes,
 4. Benetton Cardigan - dunkelblau,
 5. Sykefravær og sykepenger

Studio Total - Malcom Oxford Shirt Blå Blå Blå 77b8ae

Som arbeidsgiver har du ansvar for å følge opp sykmeldte og forebygge sykefravær. Når arbeidstaker blir syk har både arbeidstaker og du som arbeidsgiver et ansvar.

Polo Ralph Lauren Strikkegenser - blå heather,

Sist oppdatert 08.11.2018

Emporio Armani ICONIC - Underbukse - nero,


Viking SKOMO GTX - Vinterstøvler - blå/petrol,

Arbeidstaker må varsle arbeidsgiver så snart som mulig ved sykefravær. Du kan ikke kreve å få vite årsaken til sykefraværet. Plikten til å betale sykepenger begynner den dagen du har fått beskjed om fraværet, med mindre arbeidstaker har vært forhindret fra å melde fra.\

Tommy Hilfiger ESSENTIAL SOLID SPORTY DRESS - Kjole - rød,

NAV om ulike former for sykmelding

Bisgaard Babysko - cognac,

Som arbeidsgiver må du betale sykepenger i et tidsrom på opptil 16 kalenderdager (arbeidsgiverperioden). Alle dager telles med, ikke bare dager arbeidstakeren skulle vært på jobb. Arbeidsgiverperioden regnes fra og med første hele sykefraværsdag. Arbeidstakeren må ha jobbet hos deg i minst fire uker for å ha rett til sykepenger.

MEMINI - KJOLE "MARY" OCHRE,

Dersom en ansatt blir syk på nytt når det har gått mindre enn 16 kalenderdager siden forrige sykefravær, skal dette regnes med i samme arbeidsgiverperiode. Hvis det har gått mer enn 16 kalenderdager siden arbeidstaker kom tilbake i jobb, vil du ha plikt til å betale sykepenger for en ny arbeidsgiverperiode ved nytt fravær.

Billabong INVERSED BOY - T-shirts med print - hvit,

Hvis det er bestemt i arbeidsavtale eller tariffavtale at arbeidsgiver skal betale full lønn under sykdom, løper vanlige lønnsutbetalinger under sykefravær. Som arbeidsgiver kan du imidlertid kreve sykepengene refundert fra NAV. Du vil ikke få refusjon for utbetalinger som overstiger 6 G (folketrygdens grunnbeløp).

Staccato BABY SET - Bukse - blå,

NAV - grunnbeløpet (G) i folketrygden

NAV om sykepenger til arbeidstaker

Benetton Bluser - blåfiolett,

Folketrygdloven om generelle regler for rett til sykepenger

skob76 Joggesko - hvit/Grønn,

Egenmelding innebærer at en ansatt melder fra om arbeidsuførhet på grunn av sykdom eller skade, uten å legge frem legeerklæring. For å kunne benytte egenmelding må arbeidstakeren ha arbeidet hos deg i minst to måneder. Ved fravær ut over tre kalenderdager (helgedager telles med) skal arbeidstaker normalt levere sykmelding. Hvis arbeidstakeren blir syk igjen og leverer ny egenmelding før det har gått 16 kalenderdager, løper samme arbeidsgiverperiode videre. Du kan bestemme at retten til å bruke egenmelding skal være begrenset til fire ganger i løpet av en 12-månedersperiode. Det er her uten betydning om fraværet er en, to eller tre dager.

7 for all mankind KIMMIE ILLUSION - Jeans straight leg - rich indigo,

NAV om egenmelding

Zalando Essentials Kids Leggings - powder rose,

Folketrygdloven om egenmelding

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år. Ved mistanke om at fraværet ikke skyldes sykdom kan du frata arbeidstaker retten til å benytte egenmelding.

Billieblush Cardigan - elfenbein,And Less FLORENZI PULLOVER - Sweatshirt - aurora,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

Studio Total - Malcom Oxford Shirt Blå Blå Blå 77b8aeStudio Total - Malcom Oxford Shirt Blå Blå Blå 77b8aeStudio Total - Malcom Oxford Shirt Blå Blå Blå 77b8ae

s.Oliver LANGARM REGULAR FIT - Hoodie - blå,

Som arbeidsgiver kan du frata en arbeidstaker retten til å få sykepenger på grunnlag av egenmelding dersom han/hun i løpet av 12 måneder har hatt minst fire fravær uten å legge frem legeerklæring, eller du som arbeidsgiver har rimelig grunn til å anta at fraværet ikke skyldes sykdom. Før du fratar arbeidstaker denne retten skal han/hun gis anledning til å uttale seg. En beslutning om å frata arbeidstaker retten til å bruke egenmelding skal vurderes på nytt etter seks måneder.

Kaffe BLAKE WRAP DRESS - Kjole - flame scarlet,

Folketrygdloven om tap av retten til å benytte egenmelding

Molo NORTON PLACED - Badeshorts - imagine,

NAV - rundskriv om tap av retten til å benytte egenmelding

Camper PELOTAS XL - Joggesko - blå,

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år.

Salomon OUTline GTX - Sko - Svart,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

GAP T-shirts med print - tie dye,

Sykmelding kan utstedes av lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Det finnes ulike former for sykmelding. Ved gradert sykmelding (kan ikke være lavere enn 20 prosent) kan kontakten med arbeidsplassen opprettholdes samtidig som du drar nytte av restarbeidsevnen. Tidsrom med graderte sykepenger medregnes i den totale sykepengeperiodens lengde.

Reebok ELEMENTS MARBLE TEE - T-shirts med print - bunblu,

Avventende sykmelding er en beskjed til arbeidsgiver om at sykmelding kan unngås dersom arbeidet tilrettelegges. Hvis tilrettelegging ikke er mulig og den ansatte blir helt borte fra jobben, endrer legen den avventende sykmeldingen til en ordinær sykmelding. Sykmeldingen gjelder da fra startdato for avventende sykmelding.

skobfree Støvletter - kakigrønn,

Alle sykmeldte arbeidstakere kan motta og sende sykmeldingen og søknad om sykepenger elektronisk til arbeidsgiveren sin. Etter sykmelding får arbeidstakeren et varsel på SMS eller e-post med oppfordring om å logge seg inn på nav.no. Her kan han/hun se sykmeldingen og sende den til deg. Du vil motta sykmeldingen i innboksen i Altinn. Samtidig kan du som arbeidsgiver sende NAV informasjon om hvem som er nærmeste leder med personalansvar for den sykmeldte. Da får lederen tilgang til en egen side med oversikt over sykmeldingene og informasjon om oppfølgingen.

Guess ICON TEE - Topper langermet - true hvit,

NAV om digital sykmelding - informasjon til arbeidsgivere

NAV om digital sykmelding

NAME IT - BODY NBFOYA DAWN Rosa,

NAV om tilganger i Altinn

NAV - slik følger du opp sykmeldte

Bisgaard Ballerina med reim - rosa,

Cars Jeans KIDS PRINCESS - Jeans straight leg - grå,

En sykemelding på papir inneholder opptil fire deler (A, B, C og D). Legen (eventuelt kiropraktor eller manuellterapeut) sender del A av sykmeldingen til NAV. Del B er den sykmeldtes kopi. Den sykmeldte skal sende del C til arbeidsgiver samme dag. Ved fravær i inntil 16 dager skal arbeidsgiver også motta del D, hvor arbeidstaker har fylt ut krav om sykepenger i arbeidsgiverperioden. Ved fravær utover 16 dager skal den sykmeldte sende del D direkte til NAV, med mindre det er avtalt at arbeidsgiver forskutterer sykepenger etter arbeidsgiverperioden. I så fall skal arbeidsgiver motta del D.

Diesel F-DINIE-A SWEAT-SHIRT - Hoodie - lavender,

Sykepenger skal kompensere for bortfall av arbeidsinntekt under sykdom eller skade. Sykepengegrunnlaget er inntekten sykepengene skal regnes ut etter. Sykepengegrunnlaget fastsettes etter en beregnet månedsinntekt for en bestemt periode (normalt de tre siste kalendermånedene før sykefraværet). Lønnsinntekt og andre godtgjørelser som er et resultat av arbeidstakerens arbeidsinnsats tas med. Det samme gjelder tillegg for ubekvem arbeidstid og ulempetillegg for spesielle arbeidsforhold. Derimot ikke særgodtgjørelser som bilgodtgjørelse.

Gerry Weber Casual FREIZEIT - Bukse - schwarz,

Det beregnes ikke sykepenger for årsinntekt som overstiger seks ganger grunnbeløpet i folketrygden.

DKNY Intimates TOP BOXER PJ - Pyjamas - winter hvit,

Arbeidstakere med en årsinntekt lavere enn ½ G (for tiden 48441 kroner/år) har ikke rett til sykepenger fra NAV. Beregningen du legger til grunn for å betale ut sykepenger fra bedriften er den samme som du melder inn på inntektsopplysningsskjemaet til NAV. Når NAV skal ta over ansvaret kan flere forhold bli tatt i betraktning. For nyansatte kan det for eksempel være aktuelt å ta hensyn til tidligere inntekter.

Giesswein Tøfler - dark blå,

En arbeidsgiver som betaler ut lønn/sykepenger utover arbeidsgiverperioden på 16 dager, kan kreve refusjon fra NAV. NAV refunderer ikke lønn over 6 G (grunnbeløpet). Eventuelt pålegg om forskuttering av sykepenger må være avtalt i arbeids- eller tariffavtale.

Name it NKMBATMAN DART - Topper langermet - burnt olive,

Hvis du ikke forskutterer sykepenger ut over arbeidsgiverperioden, betales disse ytelsene direkte fra NAV til arbeidstakeren. Ytelsene beregnes på samme måte som sykepenger. NAV refunderer feriepenger for inntil 48 sykmeldingsdager. Hvis du har betalt sykepenger ut over arbeidsgiverperioden må du søke om refusjon innen tre måneder for ikke å miste retten til refusjon.

Esprit Collection COLLAR - Strikkegenser - medium grå,Colmar Originals Dunjakke - pure,

 • Oxfordskjorte
 • Rett passform
 • Button down-krage
 • 100% bomull
 • 40º maskinvask

Malcom skjorte fra Studio Total. Denne mørk blå oxfordskjorten har rett passform. Skjorten har button down-krage og hvite perlemorknapper. To knapper ved mansjettene. Myk kvalitet med stretch.

Størrelsesguide

Se om plagget passer deg ved å sammenligne et plagg i garderoben din.

Virtusize
Plaggets mål
Small Medium Large X-Large
Brystvidde 51 54 56 60
Plagglengde 77 78 79 81
Armlengde 67 68 69 80
Kragestørrelse 39 40 42 44

Fortsatt ikke sikker?

Vår kundeservice hjelper deg gjerne.

kundeservice@stayhard.no | 69 20 90 40

Virtusize er en tjeneste uavhengig av Stayhard.
Når du deler personopplysninger med Virtusize, deles ikke disse med Stayhard, og du er derfor selv ansvarlig for Virtusizes personvernpolicy og dine rettigheter.

LEGO Wear BOY SEBASTIAN 601 - Hoodie - grå melange,

Før NAV kan ta over sykepengeansvaret og betale sykepenger til arbeidsgiver eller direkte til den sykmeldte må arbeidsgiver sende inn skjemaet om inntektsopplysninger til NAV.

GAP Topper langermet - elysian blå,

NAV - skjema inntektsopplysninger for arbeidstaker

Rødskins OXFORD - Vinterjakke - blå,

Som arbeidsgiver kan du forsikre deg gjenom NAV mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden (arbeidsgiverperioden er normalt de første 16 sykedagene). Det er et vilkår at de samlede lønnsutbetalingene i foregående år ikke var høyere enn 40 G (grunnbeløpet).

DC Skos CRESDEE BOY - T-shirts med print - snow hvit,

For å søke om dette fyller du ut skjemaet "Forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter".

Killtec HALCYO - Vinterjakke - dunkelblå,

NAV - frivillig forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter

Escada DARESSU - Kjole - bay,

I enkelte tilfeller får bedriften refusjon (men må forskuttere sykepengene) også for fravær innenfor de første 16 dagene:

Bisgaard BALLET - Tøfler - noir,

 • Hvis NAV har innvilget fritak fordi arbeidstakeren har en langvarig eller kronisk sykdom 
 • Hvis arbeidstakeren er sykmeldt på grunn av en svangerskapsrelatert sykdom og NAV har innvilget fritak for arbeidsgiverperioden 
 • Esprit Jeans straight leg - blå rinse,
 • Etter tre fraværsdager i små bedrifter samlede lønnsutbetalinger forrige år ikke høyere enn 40 G som har forsikret seg mot sykepengeansvaret i arbeidsgiverperioden
 • GAP TODDLER - Strømpebukser - multicolor,


Arbeidsgiver har ikke sykepengeansvar når det er mindre enn fire uker siden arbeidsforholdet startet.

OVS Topper langermet - insignia blå,

NAV svarer på spørsmål om sykmelding, refusjon av sykepenger og oppfølging av sykmeldte.

NAVs Arbeidsgivertelefon

Studio Total - NTN Suede Joggesko Light Grå,Lacoste Sport TENNIS - Poloskjorter - hvit,

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Studio Total - Malcom Oxford Shirt Blå Blå Blå 77b8ae

Wheat FRANK - Joggebukse - ivy,Carrement Beau Kjole - marine,

Home