Polo Polo Polo Ralph Lauren - Traveler Swim Rød 922df6

Polo Polo Polo Ralph Lauren - Traveler Swim Rød 922df6
 1. Starte og drive bedrift
 2. Arbeidsforhold
 3. Cartoon LANG - Maxiskjørt - delicioso,
 4. Palladium - Pampa Hi Hvit,
 5. Sykefravær og sykepenger

Polo Polo Polo Ralph Lauren - Traveler Swim Rød 922df6

Som arbeidsgiver har du ansvar for å følge opp sykmeldte og forebygge sykefravær. Når arbeidstaker blir syk har både arbeidstaker og du som arbeidsgiver et ansvar.

Arena FUNDAMENTALS BOXER - Badeshorts - blå/hvit,

Sist oppdatert 08.11.2018

Banana Republic CREW - Strikkegenser - camel,


Molo MARIS - Cape - grå,

Arbeidstaker må varsle arbeidsgiver så snart som mulig ved sykefravær. Du kan ikke kreve å få vite årsaken til sykefraværet. Plikten til å betale sykepenger begynner den dagen du har fått beskjed om fraværet, med mindre arbeidstaker har vært forhindret fra å melde fra.\

Even&Odd SET - Pyjamas - blå,

NAV om ulike former for sykmelding

Reima RAINCOAT KOSKI - Regnjakke - blå,

Som arbeidsgiver må du betale sykepenger i et tidsrom på opptil 16 kalenderdager (arbeidsgiverperioden). Alle dager telles med, ikke bare dager arbeidstakeren skulle vært på jobb. Arbeidsgiverperioden regnes fra og med første hele sykefraværsdag. Arbeidstakeren må ha jobbet hos deg i minst fire uker for å ha rett til sykepenger.

Oscar Jacobson - Edgar 418 Beige,

Dersom en ansatt blir syk på nytt når det har gått mindre enn 16 kalenderdager siden forrige sykefravær, skal dette regnes med i samme arbeidsgiverperiode. Hvis det har gått mer enn 16 kalenderdager siden arbeidstaker kom tilbake i jobb, vil du ha plikt til å betale sykepenger for en ny arbeidsgiverperiode ved nytt fravær.

Anna Field Etuikjole - rød,

Hvis det er bestemt i arbeidsavtale eller tariffavtale at arbeidsgiver skal betale full lønn under sykdom, løper vanlige lønnsutbetalinger under sykefravær. Som arbeidsgiver kan du imidlertid kreve sykepengene refundert fra NAV. Du vil ikke få refusjon for utbetalinger som overstiger 6 G (folketrygdens grunnbeløp).

KangaROOS K-MOON - Snørestøvletter - fiery rød,

NAV - grunnbeløpet (G) i folketrygden

NAV om sykepenger til arbeidstaker

Desigual MICHEL - Jeans slim fit - blå,

Folketrygdloven om generelle regler for rett til sykepenger

Retour Jeans QION - T-shirts med print - offhvit,

Egenmelding innebærer at en ansatt melder fra om arbeidsuførhet på grunn av sykdom eller skade, uten å legge frem legeerklæring. For å kunne benytte egenmelding må arbeidstakeren ha arbeidet hos deg i minst to måneder. Ved fravær ut over tre kalenderdager (helgedager telles med) skal arbeidstaker normalt levere sykmelding. Hvis arbeidstakeren blir syk igjen og leverer ny egenmelding før det har gått 16 kalenderdager, løper samme arbeidsgiverperiode videre. Du kan bestemme at retten til å bruke egenmelding skal være begrenset til fire ganger i løpet av en 12-månedersperiode. Det er her uten betydning om fraværet er en, to eller tre dager.

Lotto TENNIS TEAMS SHORT - Sports shorts - blå blå,

NAV om egenmelding

WHEAT - KJOLE EILA SOFT PLUM,

Folketrygdloven om egenmelding

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år. Ved mistanke om at fraværet ikke skyldes sykdom kan du frata arbeidstaker retten til å benytte egenmelding.

OVS PRINT - Topper langermet - ash/rose,Molo BEVERLY - Miniskjørt - tea rose,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

Polo Polo Polo Ralph Lauren - Traveler Swim Rød 922df6Polo Polo Polo Ralph Lauren - Traveler Swim Rød 922df6Polo Polo Polo Ralph Lauren - Traveler Swim Rød 922df6Polo Polo Polo Ralph Lauren - Traveler Swim Rød 922df6

Name it NMFOLHILLA DRESS BRUMINI - Kjole - rose cloud,

Som arbeidsgiver kan du frata en arbeidstaker retten til å få sykepenger på grunnlag av egenmelding dersom han/hun i løpet av 12 måneder har hatt minst fire fravær uten å legge frem legeerklæring, eller du som arbeidsgiver har rimelig grunn til å anta at fraværet ikke skyldes sykdom. Før du fratar arbeidstaker denne retten skal han/hun gis anledning til å uttale seg. En beslutning om å frata arbeidstaker retten til å bruke egenmelding skal vurderes på nytt etter seks måneder.

Dorothy Perkins PLAIN TIE WAIST SHIFT - Kjole - Grønn,

Folketrygdloven om tap av retten til å benytte egenmelding

Friboo T-shirts med print - ebony/rumba rød,

NAV - rundskriv om tap av retten til å benytte egenmelding

Camper KIDO KIDS - Vinterstøvler - charcoal,

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år.

Gestuz LEOPA DRESS - Kjole - golden,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

Friboo Jerseykjole - rød,

Sykmelding kan utstedes av lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Det finnes ulike former for sykmelding. Ved gradert sykmelding (kan ikke være lavere enn 20 prosent) kan kontakten med arbeidsplassen opprettholdes samtidig som du drar nytte av restarbeidsevnen. Tidsrom med graderte sykepenger medregnes i den totale sykepengeperiodens lengde.

Zalando Essentials Kids Joggebukse - dark blå,

Avventende sykmelding er en beskjed til arbeidsgiver om at sykmelding kan unngås dersom arbeidet tilrettelegges. Hvis tilrettelegging ikke er mulig og den ansatte blir helt borte fra jobben, endrer legen den avventende sykmeldingen til en ordinær sykmelding. Sykmeldingen gjelder da fra startdato for avventende sykmelding.

Ricosta MARA - Snørestøvletter - hazel,

Alle sykmeldte arbeidstakere kan motta og sende sykmeldingen og søknad om sykepenger elektronisk til arbeidsgiveren sin. Etter sykmelding får arbeidstakeren et varsel på SMS eller e-post med oppfordring om å logge seg inn på nav.no. Her kan han/hun se sykmeldingen og sende den til deg. Du vil motta sykmeldingen i innboksen i Altinn. Samtidig kan du som arbeidsgiver sende NAV informasjon om hvem som er nærmeste leder med personalansvar for den sykmeldte. Da får lederen tilgang til en egen side med oversikt over sykmeldingene og informasjon om oppfølgingen.

GAP Hettejakke - grå heather,

NAV om digital sykmelding - informasjon til arbeidsgivere

NAV om digital sykmelding

Armani Junior T-shirts - blåtte,

NAV om tilganger i Altinn

NAV - slik følger du opp sykmeldte

Junarose JRNEWEMMA 3/4 ABOVE KNEE DRESS - Kjole - blå blazer,

GAP BOYS ACTIVE COZY ARCH HOOD - Lett jakke - true indigo,

En sykemelding på papir inneholder opptil fire deler (A, B, C og D). Legen (eventuelt kiropraktor eller manuellterapeut) sender del A av sykmeldingen til NAV. Del B er den sykmeldtes kopi. Den sykmeldte skal sende del C til arbeidsgiver samme dag. Ved fravær i inntil 16 dager skal arbeidsgiver også motta del D, hvor arbeidstaker har fylt ut krav om sykepenger i arbeidsgiverperioden. Ved fravær utover 16 dager skal den sykmeldte sende del D direkte til NAV, med mindre det er avtalt at arbeidsgiver forskutterer sykepenger etter arbeidsgiverperioden. I så fall skal arbeidsgiver motta del D.

MILRAB Ambulanse - Personell u/ fagbrev - Norge - Distinksjoner,

Sykepenger skal kompensere for bortfall av arbeidsinntekt under sykdom eller skade. Sykepengegrunnlaget er inntekten sykepengene skal regnes ut etter. Sykepengegrunnlaget fastsettes etter en beregnet månedsinntekt for en bestemt periode (normalt de tre siste kalendermånedene før sykefraværet). Lønnsinntekt og andre godtgjørelser som er et resultat av arbeidstakerens arbeidsinnsats tas med. Det samme gjelder tillegg for ubekvem arbeidstid og ulempetillegg for spesielle arbeidsforhold. Derimot ikke særgodtgjørelser som bilgodtgjørelse.

Dale Of Norway Flagg Headband - Blå / Raspberry / Offhvit,

Det beregnes ikke sykepenger for årsinntekt som overstiger seks ganger grunnbeløpet i folketrygden.

Ilse Jacobsen RAINCOAT - Parka - blå gråness,

Arbeidstakere med en årsinntekt lavere enn ½ G (for tiden 48441 kroner/år) har ikke rett til sykepenger fra NAV. Beregningen du legger til grunn for å betale ut sykepenger fra bedriften er den samme som du melder inn på inntektsopplysningsskjemaet til NAV. Når NAV skal ta over ansvaret kan flere forhold bli tatt i betraktning. For nyansatte kan det for eksempel være aktuelt å ta hensyn til tidligere inntekter.

Tommy Hilfiger RANDY RELAXED - Jeans straight leg - denim,

En arbeidsgiver som betaler ut lønn/sykepenger utover arbeidsgiverperioden på 16 dager, kan kreve refusjon fra NAV. NAV refunderer ikke lønn over 6 G (grunnbeløpet). Eventuelt pålegg om forskuttering av sykepenger må være avtalt i arbeids- eller tariffavtale.

Colmar Skijakke - rosa,

Hvis du ikke forskutterer sykepenger ut over arbeidsgiverperioden, betales disse ytelsene direkte fra NAV til arbeidstakeren. Ytelsene beregnes på samme måte som sykepenger. NAV refunderer feriepenger for inntil 48 sykmeldingsdager. Hvis du har betalt sykepenger ut over arbeidsgiverperioden må du søke om refusjon innen tre måneder for ikke å miste retten til refusjon.

EMU Australia TODDLER - Babysko - chestnut,Holzweiler HANG ON HOODIE - Hoodie - ecru,

 • Rød badebukse
 • Snor i midjen
 • To sidelommer, en baklomme
 • Innerbukse i mesh
 • 100% nylon
 • 30º maskinvask

Rød badebukse fra Ralph Lauren med normal passform. Snor i midjen og innerbukse i et meshstoff. Buksen har to sidelommer og en baklomme med klaff samt et stoffmerke.

Størrelsesguide

Se om plagget passer deg ved å sammenligne et plagg i garderoben din.

Virtusize
Plaggets mål
Small Medium Large X-Large
Setebredde 53,0 56,0 59,0 61,0
Lengde innerbein 14 14 14 14
Lårvidde 32 34 36 38
Midje 36 38 40 42

Fortsatt ikke sikker?

Vår kundeservice hjelper deg gjerne.

kundeservice@stayhard.no | 69 20 90 40

Virtusize er en tjeneste uavhengig av Stayhard.
Når du deler personopplysninger med Virtusize, deles ikke disse med Stayhard, og du er derfor selv ansvarlig for Virtusizes personvernpolicy og dine rettigheter.

Icepeak CARTER - Ski- & snowboardbukser - royal blå,

Før NAV kan ta over sykepengeansvaret og betale sykepenger til arbeidsgiver eller direkte til den sykmeldte må arbeidsgiver sende inn skjemaet om inntektsopplysninger til NAV.

Kaffe WENCHE CARDIGAN - Cardigan - rain forest,

NAV - skjema inntektsopplysninger for arbeidstaker

Johaug Lithe Tech-Wool Pant - Teal,

Som arbeidsgiver kan du forsikre deg gjenom NAV mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden (arbeidsgiverperioden er normalt de første 16 sykedagene). Det er et vilkår at de samlede lønnsutbetalingene i foregående år ikke var høyere enn 40 G (grunnbeløpet).

HUGO NICCI - Sweatshirt - hvit,

For å søke om dette fyller du ut skjemaet "Forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter".

Isla Ibiza Bonita BLOUSES - Skjorte - stone,

NAV - frivillig forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter

Young Versace T-shirts med print - nero/multi,

I enkelte tilfeller får bedriften refusjon (men må forskuttere sykepengene) også for fravær innenfor de første 16 dagene:

Hunkemöller CINDY - String - ashley blå,

 • Hvis NAV har innvilget fritak fordi arbeidstakeren har en langvarig eller kronisk sykdom 
 • Hvis arbeidstakeren er sykmeldt på grunn av en svangerskapsrelatert sykdom og NAV har innvilget fritak for arbeidsgiverperioden 
 • Claudie Pierlot GWEN - Kåpe / frakk - multicolor,
 • Etter tre fraværsdager i små bedrifter samlede lønnsutbetalinger forrige år ikke høyere enn 40 G som har forsikret seg mot sykepengeansvaret i arbeidsgiverperioden
 • Hummel Jumpsuit - crushed lillas,


Arbeidsgiver har ikke sykepengeansvar når det er mindre enn fire uker siden arbeidsforholdet startet.

Icepeak TESS - Parka - antique Grønn,

NAV svarer på spørsmål om sykmelding, refusjon av sykepenger og oppfølging av sykmeldte.

NAVs Arbeidsgivertelefon

Gossard SUPERBOOST SUSPENDER - Strømpeholdere - hvit,Gosoaky HIDDEN DRAGON - Bukse - living korall,

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Polo Polo Polo Ralph Lauren - Traveler Swim Rød 922df6

Ichi Umina Spring LS - Blå,Twentyfour Genser HZ Genser - Støvrosa,

Home