Творчество и обучение в „Коледна въртележка“

   На 18 декември 2015 година  децата от подготвителни групи "Синчец" и "Катеричка" на ОДЗ „ Слънце“ посетиха VII основно училище „ Ильо Войвода“ - Кюстендили . Деца и ученици участваха в празника "Коледна въртележка".

Бъдещите ученици  се запознаха с училищната среда, срещнаха се с по-големите каки и батковци -ученици ,и заедно с тях твориха и сътвориха невероятни коледни украшения и предмети. Посетени бяха класни стаи, специализирани кабинети и други помещения в училището.Децата разгледаха училищната столова, където учениците се хранят. 

         

 

 

След „разходката“ те бяха разпределени на малки групи и насочени към различни ателиета , където започна и тяхната творческа дейност.

Бъдещите първолаци се включиха в интерактивни уроци със софтуерна система „Енвижън“ .

Системата работи посредством един единствен компютър, един проектор и мишка за всяко дете в класа. По този начин се предлага електронно учебно съдържание, което може да бъде поднесено по по-различен начин на учениците.

 

 

 

 

 Системата  „Енвижън“ позволява на всяко дете да взема участие в час и така малчуганите се учат да работят в група. Посредством прилагането и  в учебния процес се създават условия за   използването на новите технологии в училище.

 

Категория: група " Синчец"

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил