Staccato BABY - Cardigan Cardigan Cardigan - raspberry 461be7

Staccato BABY - Cardigan Cardigan Cardigan - raspberry 461be7
  1. Starte og drive bedrift
  2. Arbeidsforhold
  3. DIM GENEROUS ARMATURE - Bøyle-BH - rouge sangria,
  4. Chi Chi London TIFFY - Ballkjole - burgundy,
  5. Sykefravær og sykepenger

Staccato BABY - Cardigan Cardigan Cardigan - raspberry 461be7

Som arbeidsgiver har du ansvar for å følge opp sykmeldte og forebygge sykefravær. Når arbeidstaker blir syk har både arbeidstaker og du som arbeidsgiver et ansvar.

Banana Republic MOTO - Imitert skinnjakke - blå,

Sist oppdatert 08.11.2018

Vans CLASSIC RAGLAN BOYS - Topper langermet - grå,


Cosabella NEVER SAY NEVER SWEETIE - Topp - blush,

Arbeidstaker må varsle arbeidsgiver så snart som mulig ved sykefravær. Du kan ikke kreve å få vite årsaken til sykefraværet. Plikten til å betale sykepenger begynner den dagen du har fått beskjed om fraværet, med mindre arbeidstaker har vært forhindret fra å melde fra.\

River Island Jeans slim fit - blå,

NAV om ulike former for sykmelding

GAP BOYS VAL - Topper langermet - modern rød,

Som arbeidsgiver må du betale sykepenger i et tidsrom på opptil 16 kalenderdager (arbeidsgiverperioden). Alle dager telles med, ikke bare dager arbeidstakeren skulle vært på jobb. Arbeidsgiverperioden regnes fra og med første hele sykefraværsdag. Arbeidstakeren må ha jobbet hos deg i minst fire uker for å ha rett til sykepenger.

Dr.Denim SOLITAIRE - Bukse - vagabond blå,

Dersom en ansatt blir syk på nytt når det har gått mindre enn 16 kalenderdager siden forrige sykefravær, skal dette regnes med i samme arbeidsgiverperiode. Hvis det har gått mer enn 16 kalenderdager siden arbeidstaker kom tilbake i jobb, vil du ha plikt til å betale sykepenger for en ny arbeidsgiverperiode ved nytt fravær.

GANT - Long Johns Skier 093 Grå Melange,

Hvis det er bestemt i arbeidsavtale eller tariffavtale at arbeidsgiver skal betale full lønn under sykdom, løper vanlige lønnsutbetalinger under sykefravær. Som arbeidsgiver kan du imidlertid kreve sykepengene refundert fra NAV. Du vil ikke få refusjon for utbetalinger som overstiger 6 G (folketrygdens grunnbeløp).

Geox Joggesko - blå/grå,

NAV - grunnbeløpet (G) i folketrygden

NAV om sykepenger til arbeidstaker

Envii ENCROSS DRESS - Maxikjole - schwarz/off-hvit,

Folketrygdloven om generelle regler for rett til sykepenger

Frugi TOURING APPLIQUE - Topper langermet - grå marl,

Egenmelding innebærer at en ansatt melder fra om arbeidsuførhet på grunn av sykdom eller skade, uten å legge frem legeerklæring. For å kunne benytte egenmelding må arbeidstakeren ha arbeidet hos deg i minst to måneder. Ved fravær ut over tre kalenderdager (helgedager telles med) skal arbeidstaker normalt levere sykmelding. Hvis arbeidstakeren blir syk igjen og leverer ny egenmelding før det har gått 16 kalenderdager, løper samme arbeidsgiverperiode videre. Du kan bestemme at retten til å bruke egenmelding skal være begrenset til fire ganger i løpet av en 12-månedersperiode. Det er her uten betydning om fraværet er en, to eller tre dager.

Desigual PADDED POPPY - Lett jakke - grå,

NAV om egenmelding

Dorothy Perkins DETAIL CUFF JUMPER - Strikkegenser - grå,

Folketrygdloven om egenmelding

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år. Ved mistanke om at fraværet ikke skyldes sykdom kan du frata arbeidstaker retten til å benytte egenmelding.

Vans ATWOOD - Joggesko - duffel bag,JDY JDYMATHISON - Strikkegenser - dark grå melange/hvit,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

Staccato BABY - Cardigan Cardigan Cardigan - raspberry 461be7Staccato BABY - Cardigan Cardigan Cardigan - raspberry 461be7Staccato BABY - Cardigan Cardigan Cardigan - raspberry 461be7

FUB - ROMPER I BOMULL ECRU/blå,

Som arbeidsgiver kan du frata en arbeidstaker retten til å få sykepenger på grunnlag av egenmelding dersom han/hun i løpet av 12 måneder har hatt minst fire fravær uten å legge frem legeerklæring, eller du som arbeidsgiver har rimelig grunn til å anta at fraværet ikke skyldes sykdom. Før du fratar arbeidstaker denne retten skal han/hun gis anledning til å uttale seg. En beslutning om å frata arbeidstaker retten til å bruke egenmelding skal vurderes på nytt etter seks måneder.

OVS SPIDERMAN - Topper langermet - hvit,

Folketrygdloven om tap av retten til å benytte egenmelding

Richter FIRST SHOE BOOTIE - Snørestøvletter - atlantic/birch,

NAV - rundskriv om tap av retten til å benytte egenmelding

Playskos Snekkerbukse - rosa,

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år.

Josephine & Co JUNO DRESS - Kjole - blå,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

PETIT BATEAU - BODY MED FUGL,

Sykmelding kan utstedes av lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Det finnes ulike former for sykmelding. Ved gradert sykmelding (kan ikke være lavere enn 20 prosent) kan kontakten med arbeidsplassen opprettholdes samtidig som du drar nytte av restarbeidsevnen. Tidsrom med graderte sykepenger medregnes i den totale sykepengeperiodens lengde.

Kaffe AMBER BLOUSE - Tunika - midnight marine,

Avventende sykmelding er en beskjed til arbeidsgiver om at sykmelding kan unngås dersom arbeidet tilrettelegges. Hvis tilrettelegging ikke er mulig og den ansatte blir helt borte fra jobben, endrer legen den avventende sykmeldingen til en ordinær sykmelding. Sykmeldingen gjelder da fra startdato for avventende sykmelding.

LEGO Wear UNISEX SEBASTIAN 772 CARDIGAN - Cardigan - dark blå,

Alle sykmeldte arbeidstakere kan motta og sende sykmeldingen og søknad om sykepenger elektronisk til arbeidsgiveren sin. Etter sykmelding får arbeidstakeren et varsel på SMS eller e-post med oppfordring om å logge seg inn på nav.no. Her kan han/hun se sykmeldingen og sende den til deg. Du vil motta sykmeldingen i innboksen i Altinn. Samtidig kan du som arbeidsgiver sende NAV informasjon om hvem som er nærmeste leder med personalansvar for den sykmeldte. Da får lederen tilgang til en egen side med oversikt over sykmeldingene og informasjon om oppfølgingen.

Blå Seven Sweatshirt - nebel original,

NAV om digital sykmelding - informasjon til arbeidsgivere

NAV om digital sykmelding

Bjørn Dæhlie Determend Pants - Svart,

NAV om tilganger i Altinn

NAV - slik følger du opp sykmeldte

J.CREW TIPPI - Strikkegenser - crisp berry,

Club Monaco ANNINA SKIRT - A-line skjørt - blå orchid,

En sykemelding på papir inneholder opptil fire deler (A, B, C og D). Legen (eventuelt kiropraktor eller manuellterapeut) sender del A av sykmeldingen til NAV. Del B er den sykmeldtes kopi. Den sykmeldte skal sende del C til arbeidsgiver samme dag. Ved fravær i inntil 16 dager skal arbeidsgiver også motta del D, hvor arbeidstaker har fylt ut krav om sykepenger i arbeidsgiverperioden. Ved fravær utover 16 dager skal den sykmeldte sende del D direkte til NAV, med mindre det er avtalt at arbeidsgiver forskutterer sykepenger etter arbeidsgiverperioden. I så fall skal arbeidsgiver motta del D.

Name it NBMMAKIM SNOWSUIT BABY - Vinterdress - sky captain,

Sykepenger skal kompensere for bortfall av arbeidsinntekt under sykdom eller skade. Sykepengegrunnlaget er inntekten sykepengene skal regnes ut etter. Sykepengegrunnlaget fastsettes etter en beregnet månedsinntekt for en bestemt periode (normalt de tre siste kalendermånedene før sykefraværet). Lønnsinntekt og andre godtgjørelser som er et resultat av arbeidstakerens arbeidsinnsats tas med. Det samme gjelder tillegg for ubekvem arbeidstid og ulempetillegg for spesielle arbeidsforhold. Derimot ikke særgodtgjørelser som bilgodtgjørelse.

Jaded London ZEBRA PRINTED - Joggebukse - gul,

Det beregnes ikke sykepenger for årsinntekt som overstiger seks ganger grunnbeløpet i folketrygden.

DRYKORN FIND - Bukse - light grå,

Arbeidstakere med en årsinntekt lavere enn ½ G (for tiden 48441 kroner/år) har ikke rett til sykepenger fra NAV. Beregningen du legger til grunn for å betale ut sykepenger fra bedriften er den samme som du melder inn på inntektsopplysningsskjemaet til NAV. Når NAV skal ta over ansvaret kan flere forhold bli tatt i betraktning. For nyansatte kan det for eksempel være aktuelt å ta hensyn til tidligere inntekter.

GAP GIRLS JULY FASHION - T-shirts med print - grå heather,

En arbeidsgiver som betaler ut lønn/sykepenger utover arbeidsgiverperioden på 16 dager, kan kreve refusjon fra NAV. NAV refunderer ikke lønn over 6 G (grunnbeløpet). Eventuelt pålegg om forskuttering av sykepenger må være avtalt i arbeids- eller tariffavtale.

Heidi Klum Intimates DREAMTIME UNDERWIRE BRA - Triangel-BH - fusion korall/scallop shell,

Hvis du ikke forskutterer sykepenger ut over arbeidsgiverperioden, betales disse ytelsene direkte fra NAV til arbeidstakeren. Ytelsene beregnes på samme måte som sykepenger. NAV refunderer feriepenger for inntil 48 sykmeldingsdager. Hvis du har betalt sykepenger ut over arbeidsgiverperioden må du søke om refusjon innen tre måneder for ikke å miste retten til refusjon.

Name it NMFVITTE SLIM - Topper langermet - snow hvit,Benetton TROUSERS - Joggebukse - grå,

Materiale & vedlikehold

Overmateriale100% bomull

MaterialeStrikket

VedlikeholdsrådKan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C, Finvaskprogram

Produktdetaljer

Hals/utringningRund hals

LukkingKnapp

MønsterEnsfarget

ArtikkelnummerSTF23J004-I11

Claesen‘s BOYS ONEPIECE - Pyjamas - olive,

Før NAV kan ta over sykepengeansvaret og betale sykepenger til arbeidsgiver eller direkte til den sykmeldte må arbeidsgiver sende inn skjemaet om inntektsopplysninger til NAV.

Billabong LATE NIGHT - Strikkegenser - waterfall,

NAV - skjema inntektsopplysninger for arbeidstaker

Expresso NONNA - Kjole - schwarz,

Som arbeidsgiver kan du forsikre deg gjenom NAV mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden (arbeidsgiverperioden er normalt de første 16 sykedagene). Det er et vilkår at de samlede lønnsutbetalingene i foregående år ikke var høyere enn 40 G (grunnbeløpet).

TOM TAILOR Støvletter - grå,

For å søke om dette fyller du ut skjemaet "Forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter".

Moon Boot CRIB 2 - Spedbarnsko - light blå,

NAV - frivillig forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter

HUGO NETISSA - Kjole - open blå,

I enkelte tilfeller får bedriften refusjon (men må forskuttere sykepengene) også for fravær innenfor de første 16 dagene:

J.CREW Bukse - warm guava,

  • Hvis NAV har innvilget fritak fordi arbeidstakeren har en langvarig eller kronisk sykdom 
  • Hvis arbeidstakeren er sykmeldt på grunn av en svangerskapsrelatert sykdom og NAV har innvilget fritak for arbeidsgiverperioden 
  • Elefanten BOBO - Støvletter - camel,
  • Etter tre fraværsdager i små bedrifter samlede lønnsutbetalinger forrige år ikke høyere enn 40 G som har forsikret seg mot sykepengeansvaret i arbeidsgiverperioden
  • Blå Effect GIRLS HOODIE EVERY DAY - Hoodie - hell grau melange,


Arbeidsgiver har ikke sykepengeansvar når det er mindre enn fire uker siden arbeidsforholdet startet.

Vans SK8-HI Reissue Sunflower,

NAV svarer på spørsmål om sykmelding, refusjon av sykepenger og oppfølging av sykmeldte.

NAVs Arbeidsgivertelefon

Tufte Wear Bambull Blend Half-Zip Sweater - Genser - Grå,Play Up TROUSERS - Joggebukse - brown,

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Staccato BABY - Cardigan Cardigan Cardigan - raspberry 461be7

TOM TAILOR PLACED PRINT - Topper langermet - bright hvit/hvit,Twentyfour Oslo ST Bukse - Kittgrå,

Home