NAME NAME NAME IT - BODY NBGAFFI BRIGHT hvit 0c1b96

NAME NAME NAME IT - BODY NBGAFFI BRIGHT hvit 0c1b96
  1. Starte og drive bedrift
  2. Arbeidsforhold
  3. edc by Esprit DAILY BRA - Push-up BH - hvit,
  4. Sanetta OVERALL BABY - Pyjamas - nordic blå,
  5. Sykefravær og sykepenger

NAME NAME NAME IT - BODY NBGAFFI BRIGHT hvit 0c1b96

Som arbeidsgiver har du ansvar for å følge opp sykmeldte og forebygge sykefravær. Når arbeidstaker blir syk har både arbeidstaker og du som arbeidsgiver et ansvar.

LEGO Wear PING 707 - Jeans Skinny Fit - light denim,

Sist oppdatert 08.11.2018

Sisley Sweatshirt - berry,


Reebok Classic CLASSIC - Joggesko - light sand/sand beige,

Arbeidstaker må varsle arbeidsgiver så snart som mulig ved sykefravær. Du kan ikke kreve å få vite årsaken til sykefraværet. Plikten til å betale sykepenger begynner den dagen du har fått beskjed om fraværet, med mindre arbeidstaker har vært forhindret fra å melde fra.\

Freequent SABO - Strikkegenser - off-hvit/grå/gul,

NAV om ulike former for sykmelding

Frank Dandy - Bamboo Straight Tee Grå,

Som arbeidsgiver må du betale sykepenger i et tidsrom på opptil 16 kalenderdager (arbeidsgiverperioden). Alle dager telles med, ikke bare dager arbeidstakeren skulle vært på jobb. Arbeidsgiverperioden regnes fra og med første hele sykefraværsdag. Arbeidstakeren må ha jobbet hos deg i minst fire uker for å ha rett til sykepenger.

Vingino HELKI - T-shirts med print - light grå melee,

Dersom en ansatt blir syk på nytt når det har gått mindre enn 16 kalenderdager siden forrige sykefravær, skal dette regnes med i samme arbeidsgiverperiode. Hvis det har gått mer enn 16 kalenderdager siden arbeidstaker kom tilbake i jobb, vil du ha plikt til å betale sykepenger for en ny arbeidsgiverperiode ved nytt fravær.

Studio Total - Arthur Twill Shirt Olive,

Hvis det er bestemt i arbeidsavtale eller tariffavtale at arbeidsgiver skal betale full lønn under sykdom, løper vanlige lønnsutbetalinger under sykefravær. Som arbeidsgiver kan du imidlertid kreve sykepengene refundert fra NAV. Du vil ikke få refusjon for utbetalinger som overstiger 6 G (folketrygdens grunnbeløp).

Anna Field Oktoberfestklær - rosa/light blå,

NAV - grunnbeløpet (G) i folketrygden

NAV om sykepenger til arbeidstaker

Claesen‘s GIRLS - Topper - rosa,

Folketrygdloven om generelle regler for rett til sykepenger

LEGO Wear SEBASTIAN 717 - Sweatshirt - grå melange,

Egenmelding innebærer at en ansatt melder fra om arbeidsuførhet på grunn av sykdom eller skade, uten å legge frem legeerklæring. For å kunne benytte egenmelding må arbeidstakeren ha arbeidet hos deg i minst to måneder. Ved fravær ut over tre kalenderdager (helgedager telles med) skal arbeidstaker normalt levere sykmelding. Hvis arbeidstakeren blir syk igjen og leverer ny egenmelding før det har gått 16 kalenderdager, løper samme arbeidsgiverperiode videre. Du kan bestemme at retten til å bruke egenmelding skal være begrenset til fire ganger i løpet av en 12-månedersperiode. Det er her uten betydning om fraværet er en, to eller tre dager.

Esprit Shorts - light blå,

NAV om egenmelding

William Baxter - Manning Parka Svart,

Folketrygdloven om egenmelding

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år. Ved mistanke om at fraværet ikke skyldes sykdom kan du frata arbeidstaker retten til å benytte egenmelding.

JDY JDYHAZE - Bluser - legion blå,Gosoaky BROTHER BEAR - Vinterkåpe / -frakk - english manor,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

GANT CARDIGAN - Cardigan - porcelain Grønn,

Som arbeidsgiver kan du frata en arbeidstaker retten til å få sykepenger på grunnlag av egenmelding dersom han/hun i løpet av 12 måneder har hatt minst fire fravær uten å legge frem legeerklæring, eller du som arbeidsgiver har rimelig grunn til å anta at fraværet ikke skyldes sykdom. Før du fratar arbeidstaker denne retten skal han/hun gis anledning til å uttale seg. En beslutning om å frata arbeidstaker retten til å bruke egenmelding skal vurderes på nytt etter seks måneder.

Banana Republic BELL SHIFT DRESS - Kjole - cherry rød,

Folketrygdloven om tap av retten til å benytte egenmelding

Lowa INNOX GTX JUNIOR - Fjellsko - schwarz/limone,

NAV - rundskriv om tap av retten til å benytte egenmelding

DIM ARMATURE BODY TOUCH DENTELLE - Bøyle-BH - noir,

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år.

Envii ENNAHLA TEE - T-shirts med print - rød orange,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

Sunuva GIRLS FRILL STRAP - Bikini - orange sorbet,

Sykmelding kan utstedes av lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Det finnes ulike former for sykmelding. Ved gradert sykmelding (kan ikke være lavere enn 20 prosent) kan kontakten med arbeidsplassen opprettholdes samtidig som du drar nytte av restarbeidsevnen. Tidsrom med graderte sykepenger medregnes i den totale sykepengeperiodens lengde.

TOM TAILOR OVERALL IM ALLOVER SET - Snekkerbukse - dress blå/blå,

Avventende sykmelding er en beskjed til arbeidsgiver om at sykmelding kan unngås dersom arbeidet tilrettelegges. Hvis tilrettelegging ikke er mulig og den ansatte blir helt borte fra jobben, endrer legen den avventende sykmeldingen til en ordinær sykmelding. Sykmeldingen gjelder da fra startdato for avventende sykmelding.

Iro PLUME - Blyantskjørt - mixed grå,

Alle sykmeldte arbeidstakere kan motta og sende sykmeldingen og søknad om sykepenger elektronisk til arbeidsgiveren sin. Etter sykmelding får arbeidstakeren et varsel på SMS eller e-post med oppfordring om å logge seg inn på nav.no. Her kan han/hun se sykmeldingen og sende den til deg. Du vil motta sykmeldingen i innboksen i Altinn. Samtidig kan du som arbeidsgiver sende NAV informasjon om hvem som er nærmeste leder med personalansvar for den sykmeldte. Da får lederen tilgang til en egen side med oversikt over sykmeldingene og informasjon om oppfølgingen.

Billieblush A-line skjørt - dunkel grau,

NAV om digital sykmelding - informasjon til arbeidsgivere

NAV om digital sykmelding

Schiesser ANZUG LANG - Pyjamas - türkis,

NAV om tilganger i Altinn

NAV - slik følger du opp sykmeldte

Name it NBMWHOOPI BABY - Snekkerbukse - dress blås,

Keen SEACAMP II CNX - Tursandaler - poseidon/very berry,

En sykemelding på papir inneholder opptil fire deler (A, B, C og D). Legen (eventuelt kiropraktor eller manuellterapeut) sender del A av sykmeldingen til NAV. Del B er den sykmeldtes kopi. Den sykmeldte skal sende del C til arbeidsgiver samme dag. Ved fravær i inntil 16 dager skal arbeidsgiver også motta del D, hvor arbeidstaker har fylt ut krav om sykepenger i arbeidsgiverperioden. Ved fravær utover 16 dager skal den sykmeldte sende del D direkte til NAV, med mindre det er avtalt at arbeidsgiver forskutterer sykepenger etter arbeidsgiverperioden. I så fall skal arbeidsgiver motta del D.

Under Armour Kryo Kompresjon - Treningstrøye - Grå,

Sykepenger skal kompensere for bortfall av arbeidsinntekt under sykdom eller skade. Sykepengegrunnlaget er inntekten sykepengene skal regnes ut etter. Sykepengegrunnlaget fastsettes etter en beregnet månedsinntekt for en bestemt periode (normalt de tre siste kalendermånedene før sykefraværet). Lønnsinntekt og andre godtgjørelser som er et resultat av arbeidstakerens arbeidsinnsats tas med. Det samme gjelder tillegg for ubekvem arbeidstid og ulempetillegg for spesielle arbeidsforhold. Derimot ikke særgodtgjørelser som bilgodtgjørelse.

GAP RUFFLE SLEEVE DRESS - Strikket kjole - lilac,

Det beregnes ikke sykepenger for årsinntekt som overstiger seks ganger grunnbeløpet i folketrygden.

Dr.Denim NORA - Jeans relaxed fit - muddy blå,

Arbeidstakere med en årsinntekt lavere enn ½ G (for tiden 48441 kroner/år) har ikke rett til sykepenger fra NAV. Beregningen du legger til grunn for å betale ut sykepenger fra bedriften er den samme som du melder inn på inntektsopplysningsskjemaet til NAV. Når NAV skal ta over ansvaret kan flere forhold bli tatt i betraktning. For nyansatte kan det for eksempel være aktuelt å ta hensyn til tidligere inntekter.

Joha BABY - Jumpsuit - offhvit,

En arbeidsgiver som betaler ut lønn/sykepenger utover arbeidsgiverperioden på 16 dager, kan kreve refusjon fra NAV. NAV refunderer ikke lønn over 6 G (grunnbeløpet). Eventuelt pålegg om forskuttering av sykepenger må være avtalt i arbeids- eller tariffavtale.

Name it NBFREGITZE SKIRT - Miniskjørt - virtual rosa,

Hvis du ikke forskutterer sykepenger ut over arbeidsgiverperioden, betales disse ytelsene direkte fra NAV til arbeidstakeren. Ytelsene beregnes på samme måte som sykepenger. NAV refunderer feriepenger for inntil 48 sykmeldingsdager. Hvis du har betalt sykepenger ut over arbeidsgiverperioden må du søke om refusjon innen tre måneder for ikke å miste retten til refusjon.

Helly Hansen CHILL HOODIE - Fleecejakke - olympian blå,Dorothy Perkins Curve CASH ZIP CUFF BATWING - Strikkegenser - charcoal,

Name It - Body

Nydelig body med små broderte blomster. Bodyen har trykknapper på den ene skulderen og mellom beina.

Materiale: 95% Økologisk Bomull, 5% Elastan

Derbe WATTN WINTER - Parka - grå melange,

Før NAV kan ta over sykepengeansvaret og betale sykepenger til arbeidsgiver eller direkte til den sykmeldte må arbeidsgiver sende inn skjemaet om inntektsopplysninger til NAV.

Cars Jeans KIDS KAILAN - Jeansjakke - stone used,

NAV - skjema inntektsopplysninger for arbeidstaker

Scotch R'Belle LONG SLEEVE CHEST ARTWORK - Topper langermet - dark blå,

Som arbeidsgiver kan du forsikre deg gjenom NAV mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden (arbeidsgiverperioden er normalt de første 16 sykedagene). Det er et vilkår at de samlede lønnsutbetalingene i foregående år ikke var høyere enn 40 G (grunnbeløpet).

OVS BABY GIRL - Jeans slim fit - dark denim,

For å søke om dette fyller du ut skjemaet "Forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter".

Hanro MOMENTS MAXI BRIEF - Underbukse - midnight,

NAV - frivillig forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter

Bench Bikini - rosa/hvit,

I enkelte tilfeller får bedriften refusjon (men må forskuttere sykepengene) også for fravær innenfor de første 16 dagene:

Bogner Fire + Ice MARGO - Fleecegenser - hvit,

  • Hvis NAV har innvilget fritak fordi arbeidstakeren har en langvarig eller kronisk sykdom 
  • Hvis arbeidstakeren er sykmeldt på grunn av en svangerskapsrelatert sykdom og NAV har innvilget fritak for arbeidsgiverperioden 
  • Lacoste T-shirts - rouge,
  • Etter tre fraværsdager i små bedrifter samlede lønnsutbetalinger forrige år ikke høyere enn 40 G som har forsikret seg mot sykepengeansvaret i arbeidsgiverperioden
  • Marc O'Polo 1/1 ARM - Topper langermet - rio rød/rød,


Arbeidsgiver har ikke sykepengeansvar når det er mindre enn fire uker siden arbeidsforholdet startet.

NOP VIVEKA - Sweatshirt - royal blå,

NAV svarer på spørsmål om sykmelding, refusjon av sykepenger og oppfølging av sykmeldte.

NAVs Arbeidsgivertelefon

MARMAR - BLOOMER "PUSLE" DOTS GALORE PRINT,J.CREW FRANKIE STRETCH - Shorts - neon citron,

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

NAME NAME NAME IT - BODY NBGAFFI BRIGHT hvit 0c1b96

Melania Sandaler - rosé,Cars Jeans WESTLYN - T-shirts med print - hvit,

Home