Name it NMMTOBBER BRU - Sweatshirt - - - grå melange 294968

Name it NMMTOBBER BRU - Sweatshirt - - - grå melange 294968
 1. Starte og drive bedrift
 2. Arbeidsforhold
 3. WeSC - Maxwell Svart,
 4. Friboo Hoodie - multicolourød,
 5. Sykefravær og sykepenger

Name it NMMTOBBER BRU - Sweatshirt - - - grå melange 294968

Som arbeidsgiver har du ansvar for å følge opp sykmeldte og forebygge sykefravær. Når arbeidstaker blir syk har både arbeidstaker og du som arbeidsgiver et ansvar.

Claesen‘s Sweatshirt - Grønn,

Sist oppdatert 08.11.2018

Gestuz PHILO DRESS - Kjole - rød dahlia,


Björn Borg - BB Core Crew 90741 Light Grå Melange,

Arbeidstaker må varsle arbeidsgiver så snart som mulig ved sykefravær. Du kan ikke kreve å få vite årsaken til sykefraværet. Plikten til å betale sykepenger begynner den dagen du har fått beskjed om fraværet, med mindre arbeidstaker har vært forhindret fra å melde fra.\

Kari Traa Tveito Tights - Gråm,

NAV om ulike former for sykmelding

Ibana HOLLY - Skinnbukser - crimson rust,

Som arbeidsgiver må du betale sykepenger i et tidsrom på opptil 16 kalenderdager (arbeidsgiverperioden). Alle dager telles med, ikke bare dager arbeidstakeren skulle vært på jobb. Arbeidsgiverperioden regnes fra og med første hele sykefraværsdag. Arbeidstakeren må ha jobbet hos deg i minst fire uker for å ha rett til sykepenger.

Cortefiel LONG BLOUSE WITH CONTRAST PIPING - Skjorte - beige,

Dersom en ansatt blir syk på nytt når det har gått mindre enn 16 kalenderdager siden forrige sykefravær, skal dette regnes med i samme arbeidsgiverperiode. Hvis det har gått mer enn 16 kalenderdager siden arbeidstaker kom tilbake i jobb, vil du ha plikt til å betale sykepenger for en ny arbeidsgiverperiode ved nytt fravær.

Bisgaard SHOE WITH LACES - Høye joggesko - berry,

Hvis det er bestemt i arbeidsavtale eller tariffavtale at arbeidsgiver skal betale full lønn under sykdom, løper vanlige lønnsutbetalinger under sykefravær. Som arbeidsgiver kan du imidlertid kreve sykepengene refundert fra NAV. Du vil ikke få refusjon for utbetalinger som overstiger 6 G (folketrygdens grunnbeløp).

mothercare STARTER BABY SET - Lue - pale blå,

NAV - grunnbeløpet (G) i folketrygden

NAV om sykepenger til arbeidstaker

Gina Tricot EXCLROXY - Topper langermet - high risk rød,

Folketrygdloven om generelle regler for rett til sykepenger

Love it Allround Fave Pant - Svart,

Egenmelding innebærer at en ansatt melder fra om arbeidsuførhet på grunn av sykdom eller skade, uten å legge frem legeerklæring. For å kunne benytte egenmelding må arbeidstakeren ha arbeidet hos deg i minst to måneder. Ved fravær ut over tre kalenderdager (helgedager telles med) skal arbeidstaker normalt levere sykmelding. Hvis arbeidstakeren blir syk igjen og leverer ny egenmelding før det har gått 16 kalenderdager, løper samme arbeidsgiverperiode videre. Du kan bestemme at retten til å bruke egenmelding skal være begrenset til fire ganger i løpet av en 12-månedersperiode. Det er her uten betydning om fraværet er en, to eller tre dager.

s.Oliver REGULAR FIT - Topper langermet - beige melange,

NAV om egenmelding

GAP GIRLS ACTIVE CREW - Sweatshirt - sassy rosa,

Folketrygdloven om egenmelding

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år. Ved mistanke om at fraværet ikke skyldes sykdom kan du frata arbeidstaker retten til å benytte egenmelding.

Desigual REFRIP - Jeans slim fit - blå,Tommy Hilfiger CHARMING DRESS - Jerseykjole - blå,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

Name it NMMTOBBER BRU - Sweatshirt - - - grå melange 294968Name it NMMTOBBER BRU - Sweatshirt - - - grå melange 294968Name it NMMTOBBER BRU - Sweatshirt - - - grå melange 294968Name it NMMTOBBER BRU - Sweatshirt - - - grå melange 294968

Bik Bok HOLLY - Topper langermet - dark blå,

Som arbeidsgiver kan du frata en arbeidstaker retten til å få sykepenger på grunnlag av egenmelding dersom han/hun i løpet av 12 måneder har hatt minst fire fravær uten å legge frem legeerklæring, eller du som arbeidsgiver har rimelig grunn til å anta at fraværet ikke skyldes sykdom. Før du fratar arbeidstaker denne retten skal han/hun gis anledning til å uttale seg. En beslutning om å frata arbeidstaker retten til å bruke egenmelding skal vurderes på nytt etter seks måneder.

Name it NBFWANG NEEDLE - Jeggings - snow hvit aop,

Folketrygdloven om tap av retten til å benytte egenmelding

MILRAB Skipsfart Catering - 2 gullstriper - Norge - Distinksjoner,

NAV - rundskriv om tap av retten til å benytte egenmelding

Catimini BABY - Topper langermet - charbon,

Ansatte i IA-virksomheter kan ha egenmeldt sykefravær på inntil åtte dager per sykdomstilfelle, totalt 24 dager per år.

Belstaff KIDS JUNIOR TOURMASTER - Lett jakke - faded olive,

NAV - vil dere bli IA-virksomhet?

Claesen‘s GIRLS SKIRT - Plisséskjørt - blå,

Sykmelding kan utstedes av lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Det finnes ulike former for sykmelding. Ved gradert sykmelding (kan ikke være lavere enn 20 prosent) kan kontakten med arbeidsplassen opprettholdes samtidig som du drar nytte av restarbeidsevnen. Tidsrom med graderte sykepenger medregnes i den totale sykepengeperiodens lengde.

mothercare BIKER - Jeans Skinny Fit - rosa,

Avventende sykmelding er en beskjed til arbeidsgiver om at sykmelding kan unngås dersom arbeidet tilrettelegges. Hvis tilrettelegging ikke er mulig og den ansatte blir helt borte fra jobben, endrer legen den avventende sykmeldingen til en ordinær sykmelding. Sykmeldingen gjelder da fra startdato for avventende sykmelding.

Salomon Wayfarer Mountain Pant - Nightsk,

Alle sykmeldte arbeidstakere kan motta og sende sykmeldingen og søknad om sykepenger elektronisk til arbeidsgiveren sin. Etter sykmelding får arbeidstakeren et varsel på SMS eller e-post med oppfordring om å logge seg inn på nav.no. Her kan han/hun se sykmeldingen og sende den til deg. Du vil motta sykmeldingen i innboksen i Altinn. Samtidig kan du som arbeidsgiver sende NAV informasjon om hvem som er nærmeste leder med personalansvar for den sykmeldte. Da får lederen tilgang til en egen side med oversikt over sykmeldingene og informasjon om oppfølgingen.

Seafolly FRILL DRESS - Kjole - Grønn,

NAV om digital sykmelding - informasjon til arbeidsgivere

NAV om digital sykmelding

Ichi Zebra SS - Svart,

NAV om tilganger i Altinn

NAV - slik følger du opp sykmeldte

Etam TIMING HIPSTER - Underbukse - noir,

LEGO Wear BOY JAKOB 701 - Vinterjakke - dark kakigrønn,

En sykemelding på papir inneholder opptil fire deler (A, B, C og D). Legen (eventuelt kiropraktor eller manuellterapeut) sender del A av sykmeldingen til NAV. Del B er den sykmeldtes kopi. Den sykmeldte skal sende del C til arbeidsgiver samme dag. Ved fravær i inntil 16 dager skal arbeidsgiver også motta del D, hvor arbeidstaker har fylt ut krav om sykepenger i arbeidsgiverperioden. Ved fravær utover 16 dager skal den sykmeldte sende del D direkte til NAV, med mindre det er avtalt at arbeidsgiver forskutterer sykepenger etter arbeidsgiverperioden. I så fall skal arbeidsgiver motta del D.

Tommy Hilfiger LOGO HOODIE - Hoodie - blå,

Sykepenger skal kompensere for bortfall av arbeidsinntekt under sykdom eller skade. Sykepengegrunnlaget er inntekten sykepengene skal regnes ut etter. Sykepengegrunnlaget fastsettes etter en beregnet månedsinntekt for en bestemt periode (normalt de tre siste kalendermånedene før sykefraværet). Lønnsinntekt og andre godtgjørelser som er et resultat av arbeidstakerens arbeidsinnsats tas med. Det samme gjelder tillegg for ubekvem arbeidstid og ulempetillegg for spesielle arbeidsforhold. Derimot ikke særgodtgjørelser som bilgodtgjørelse.

Delicatelove LIV SOLID - Strikkegenser - thistle,

Det beregnes ikke sykepenger for årsinntekt som overstiger seks ganger grunnbeløpet i folketrygden.

Blå Seven MINI BABY - Vest - offhvit,

Arbeidstakere med en årsinntekt lavere enn ½ G (for tiden 48441 kroner/år) har ikke rett til sykepenger fra NAV. Beregningen du legger til grunn for å betale ut sykepenger fra bedriften er den samme som du melder inn på inntektsopplysningsskjemaet til NAV. Når NAV skal ta over ansvaret kan flere forhold bli tatt i betraktning. For nyansatte kan det for eksempel være aktuelt å ta hensyn til tidligere inntekter.

Herrlicher PATSY POWERSTRETCH - Blyantskjørt - sportive,

En arbeidsgiver som betaler ut lønn/sykepenger utover arbeidsgiverperioden på 16 dager, kan kreve refusjon fra NAV. NAV refunderer ikke lønn over 6 G (grunnbeløpet). Eventuelt pålegg om forskuttering av sykepenger må være avtalt i arbeids- eller tariffavtale.

Vingino TINKO - Vinterjakke - rød,

Hvis du ikke forskutterer sykepenger ut over arbeidsgiverperioden, betales disse ytelsene direkte fra NAV til arbeidstakeren. Ytelsene beregnes på samme måte som sykepenger. NAV refunderer feriepenger for inntil 48 sykmeldingsdager. Hvis du har betalt sykepenger ut over arbeidsgiverperioden må du søke om refusjon innen tre måneder for ikke å miste retten til refusjon.

Lurchi LIA-TEX - Vinterstøvler - atlantic,GAP BOYS MAY VAL - T-shirts med print - optic hvit,

Materiale & vedlikehold

Overmateriale85% bomull, 10% viskose, 5% elastan

MaterialeSweat

VedlikeholdsrådMaskinvask på 40°C

Produktdetaljer

Hals/utringningRund hals

MønsterPrint

DetaljerElastisk linning

ArtikkelnummerNA824K0M9-C11

Rødskins GALWAY - Hoodie - grå melange,

Før NAV kan ta over sykepengeansvaret og betale sykepenger til arbeidsgiver eller direkte til den sykmeldte må arbeidsgiver sende inn skjemaet om inntektsopplysninger til NAV.

IVY & OAK CROPPED PANTS - Bukse - multicolourød,

NAV - skjema inntektsopplysninger for arbeidstaker

Lyle & Scott - Joke Stripe Bomber D24 Light Grå marl,

Som arbeidsgiver kan du forsikre deg gjenom NAV mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden (arbeidsgiverperioden er normalt de første 16 sykedagene). Det er et vilkår at de samlede lønnsutbetalingene i foregående år ikke var høyere enn 40 G (grunnbeløpet).

Expresso HEBELIA - Jerseykjole - moosgrün,

For å søke om dette fyller du ut skjemaet "Forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter".

Brynje Arctic Zip Polo - Trøye - Grønn,

NAV - frivillig forsikring mot ansvar for sykepenger i arbeidsgiverperioden for små bedrifter

The New Jeans bootcut - light blå denim,

I enkelte tilfeller får bedriften refusjon (men må forskuttere sykepengene) også for fravær innenfor de første 16 dagene:

River Island T-shirts med print - lilac,

 • Hvis NAV har innvilget fritak fordi arbeidstakeren har en langvarig eller kronisk sykdom 
 • Hvis arbeidstakeren er sykmeldt på grunn av en svangerskapsrelatert sykdom og NAV har innvilget fritak for arbeidsgiverperioden 
 • Dorothy Perkins Petite BRUSHED - Strikket kjole - teal,
 • Etter tre fraværsdager i små bedrifter samlede lønnsutbetalinger forrige år ikke høyere enn 40 G som har forsikret seg mot sykepengeansvaret i arbeidsgiverperioden
 • Antebies Pyjamas - grå,


Arbeidsgiver har ikke sykepengeansvar når det er mindre enn fire uker siden arbeidsforholdet startet.

Gina Tricot EMMIE - Topper langermet - camel beige,

NAV svarer på spørsmål om sykmelding, refusjon av sykepenger og oppfølging av sykmeldte.

NAVs Arbeidsgivertelefon

Staccato BABY - Bukse - grå melange,bellybutton Topper langermet - cloud dancer,

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Name it NMMTOBBER BRU - Sweatshirt - - - grå melange 294968

Even&Odd Bluser - light brown,Finery London ELODIE - Maxikjole - multi,

Home