Жужу- жин, жужу- жин, идвай в нашия пчелин

       Жужу- жин, жужу- жин, кой лети под свода син?
       Ние, златните пчелички, със работните ръчички.
       Виж от билки и цветенца, сбираме прашец в гърненца,  
       после си варим в пчелина, мед за цялата година.
       Жужу- жин, жужу- жин, идвай в нашия пчелин.
       Ще научиш там под ред- как се прави сладък мед.
 
Емоционален и вълнуващ беше месец април за група "Пчеличка" към ДГ "Слънце".
Събитията започнаха със спечелването от ДГ на наградата от 100 дървета, от играта "100000 дървета за децата на България", като в двора на групата засадихме няколко от тях. В инициативата се включиха и родителите.
 Вълнуващо и интересно беше и отбелязването на Международния ден на детската книга- с децата четохме, разказвахе любими и незабравими детски приказки, някои от децата се  превъплатиха в ролите на герои от приказките "Косе Босе" и "Дядо вади ряпа".
  Посрещнахме подобаващо и великденските празници с тържество на Велики четвъртък, с което поздравихме родителите и гостите с песни и стихчета. След това, по традиция, боядисахме и изписахме великденските яйца с помощта на родителите и с тях, заедно, децата си направиха поставки за яйца- "Великденска кошничка".
   Месеца приключваме с пролетния концерт на детската градина, по повод Деня на Земята. Ние, децата от група "Пчеличка" поздравяваме всички- родители, гости, учители, персонал и благодарим за помощта, обичта, любовта, грижите и търпението...    
 
 
Категория: група " Пчеличка"
Последно обновена на Понеделник, 01 Май 2017 10:20

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил